Indië op een bord. In Indië op een bord (april 2014, 8'37) maakt filmmaakster Amber Nefkens met haar oma Indische pasteitjes. Haar oma is geboren en opgegroeid in Semarang, Nederlands-Indië, en zit vol verhalen over die tijd. Ook om een goed advies zit ze nooit verlegen. De film heeft in verschillende filmhuizen in Nederland gedraaid en werd genomineerd voor een YAKFA award.

Podcast De Dag (Radio 1) [link] - Millennials op zoek naar hun roots. De koloniale geschiedenis van Nederland ligt steeds verder achter ons, maar dat betekent niet dat de verhalen wegzakken. Ze komen juist los: verhalen die ouders niet aan hun kinderen wilden vertellen, maar wel aan hun kleinkinderen. Zo bewijst Amber Nefkens (31), die een voorstelling maakt over haar oma en het land dat er niet meer is: Nederlands-Indië. Het hielp haar bij de zoektocht naar haar identiteit.

Einde bezetting Nederlands-Indië herdacht. Hart van Nederland (link) - SBS 6 - 15 augustus 2018. Herdenking van 15 augustus in Rumah Kita Wageningen met interview.

Waarom maakte de koning niet eerst excuses in eigen huis? Dagblad Trouw (link) - 13 maart 2020 Interview met drie generaties: oma, moeder, kleindochter over de excuses van koning Willem-Alexander tijdens het Staatsbezoek in Indonesië in maart 2020.

Van Gelders Grijs aflevering 23 december 2019. Maandag dit, dinsdag dat, de directe manier van communiceren, de kale huizen. De bewoners van Verpleeghuis Rumah Kita moesten in de jaren vijftig wennen aan Nederland. In Wageningen vertellen bewoners over hun reis vanuit toenmalig Nederlands Indië en de Molukken naar Nederland. Babes, ja zo wil mevrouw Melcher toch echt genoemd worden, vond de bootreis van 30 dagen vooral een leuk avontuur. De kleindochter van Erna Smith (98), Amber Nefkens, zingt een prachtig lied dat ze heeft gemaakt aan de hand van een gedicht van haar oma: Het Land van Toen.

Praten over de voorstelling bij het programma "Op de koffie" van Radio Gelderland (link)